Søk
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1719307612 
0

Navnelapper

 • Klistremerke til tøy & ting
 • Tåler oppvaskmaskin og vaskemaskin
 • Godkjent for nær kontakt med hud
Levert hos deg: 28 juni-3 juli
Leveringspris: Frakt fra kun kr. 45. Gratis fra kr. 249

Brug våre selvklebende navnelapper på klær og tekstiler (settes på vaskeanvisningen), men også som et adresseklistremerke på dine andre eiendeler.

Navnelapper kan brukes til stort sett alt og tåler både vaskemaskin og oppvaskmaskin 60°. Navnelapper, også kalt tøyklistremerker, virker som et klistremerke og skal hverken sys eller strykes - veldig enkelt å bruke. Våre navnelapper tåler vask, og du kan designe din egen eller velge fra vårt sortiment.

Alle våre navnelapper er testet og oppfylt leketøy sikkerhetsstandard EN 71-3. Det betyr at navnelappene våre er uten kemikalier og godkjent for nær kontakt med hud.
Vi tilbyr også

Navnelapper
Standard / rektangulær

Design selv og se priser
Navnelapper fritt designet med ditt eget design
Design selv og se priser
Skriv inn din tekst:
Velg type:
Størrelse max. 100x100mm:
x mm

Type:

Velg antall:

Velg antall:

Størrelse: 30 x 13 mm
Velg tekstfarge:
Velg figurer:
Etiketten din
Pris  (inkl. mva) kr. Pris  (inkl. mva) kr.


Er du ikke kjent med navnelappene våre fra før? Nedenfor har vi samlet alt som er verd å vite om navnelappene

Hva er navnelapper?
Navnelapper er små klistremerker i målene 30 x 13 mm. Klistremerkene er spesielt utviklet for å feste i og på klær. Navnelappene er fremstilt i et mykt og elastisk materiale, slik at du ikke kjenner dem når de er festet i klærne. Når du skal feste navnelapper i tøyet, fungerer det akkurat som et vanlig klistremerke. Du fjerner en navnelapp fra arket og setter den klebrige siden fast i plagget. Det er viktig at du alltid setter navnelappene fast på enn merkelapp eller en vaskeanvisning inne i plagget. Hvis du setter merket direkte på stoffet, er det stor sjanse for at merket faller av raskere, fordi stoffet rører seg. Du kan vaske tøyet på vanlig måte etter 24 timer. Vi anbefaler at klær med navnelapper i utgangspunktet blir vasket ved høyst 40 grader. Står navnelappene i vaskeanvisningen, kan de vaskes på 60°. Hvis du ønsker å tørke klærne i tørketrommel, er det helt i orden. Men vær oppmerksom på at navnelappene blir raskere slitt hvis de tørkes ofte i tørketrommel.

Hvorfor trenger man navnelapper?
Når barn starter i barnehage eller på skolen, opplever de fleste foreldre at klær forsvinner. Klærne blir våte, skitne eller det blir kanskje for varmt i løpet av dagen. Når barnet tar av seg tøyet, tenker de sjelden på å legge fra seg klærne på riktig sted. Plutselig ligger det en stor bunke med klær uten eier, og barnehagelærerne kjenner heller ikke igjen tøyet. Når det er merket med navn (og telefonnummer), blir det mye enklere for de voksne som passer barnet å skille klærne fra hverandre og hjelpe barnet med å få med seg riktig tøy hjem. Det blir dyrt hvis barnet mister vinterjakken eller luen sin og dere må kjøpe nytt. Når det er navn i tøyet, er det mye enklere å finne den rette eieren. Når barna blir større, lærer de sitt eget navnemerke å kjenne, og det hjelper dem til å bli mer selvstendige når de kan holde orden på sine egne ting. Hvis du også vil sette navn i skoene til barnet, bør du vurdere å bruke et laminert navnemerke, som f.eks. selvklebende adresseklistremerker.

Kan jeg bruke navnelapper på annet enn klær?
Ja! Navnelapper fungerer svært godt på en mengde andre ting enn klær. Vi har sett navnelapper brukt på leker, matbokser, skolesekker, drikkeflasker, verktøy, ladere, iPads, smarttelefoner, fotballer ballettsko og mye annet. Hvis du setter navnelapper på matbokser og drikkeflasker, kan du selvfølgelig vaske dem i oppvaskmaskinen som du pleier.

Hvordan ser navnelapper ut?
Det bestemmer du. Våre standard navnelapper er 30 x 13 mm. Det synes vi er en passende størrelse til å sette på mange forskjellige ting. Og så er det plass til både navn og telefonnummer på merket. Et godt tips er å ha én linje med navn og én linje med telefonnummer. Hvis barnet ditt har et langt navn/mange navn, prøv om du kan forkorte det eller skriv en forbokstav. Da blir skriften større og det blir enklere å lese teksten. Hvis du vil ha merker som er større eller mindre enn 30 x 13 mm, er det enkelt å bestille det her på siden.

Det kan gjerne være gøy å merke ting med navnet sitt. Derfor har vi hos Ikast Etikett en mengde morsomme figurer, farger, bakgrunner, mønstre og skrifttyper som du kan velge mellom. Du kan også laste opp dine egne bilder eller figurer til navnelappene dine. De litt større barna synes ofte det er gøy hvis de kan hjelpe til med å lage sine egne navnelapper.

Hvad betyr EN 71-3?
Navnelapper fra Ikast Etikett er godkjent iht. leketøystandard EN 71-3. Det betyr helt konkret at merkene har gjennomgått en uavhengig test, hvor det er undersøkt om merkene avgir skadelige stoffer. Det gjør de ikke. Verken ved direkte hudkontakt eller hvis barnet skulle putte navnelapper i munnen. Derfor kan vi trygt selge merkene til bruk for både babyer og større barn.

Kan voksne bruke navnelapper?
Ja, selvfølgelig kan voksne bruke navnelapper. Hvis du har noe du gjerne vil passe ekstra godt på, kan du utforme et enkelt og nøytralt navnemerke som du synes er pent. Det er også enkelt å laste opp en logo hvis du bruker navnelapper i forbindelse med jobb. Navnelapper blir også brukt på pleiehjem eller steder hvor tøy blir vasket sentralt. Hvis tøyet skal kokevaskes, anbefaler vi våre strykemerker. 

Fakta om våre navnelapper

 • Standardstørrelsen på våre navnelapper er 13 x 30 mm med runde hjørner.
 • Alle navnelapper er testet og oppfylt leketøy sikkerhetsstandard EN 71-3.
 • Testet etter vasketest BS EN ISO6330 til å tåle minimum 30 vask ved 40 grader.
 • Navnelapper kan også brukes som klistrelapper til sykehjem.
 • Navnelapperne er ikke laminerte, da de så vil bliv for stive. Derfor kan trykket bli slitt av med tiden, hvis man velger å sette navnelapp i bunden av sko eller støvler. Til det formål anbefaler vi, å bruke våre klistremerker, som er laminerte.
 • Se vår video, 'Hvordan få større tekst.'
Sett bilde på navnelappene


Med et bilde av barnet ditt på navnelappene blir det enda lettere for barnet å kjenne igjen klærne sine og alle de andre tingene du setter navnelapper på. Det gjør det også enklere for barnehagelærerne og andre barn å kjenne igjen barnets ting. Det er ikke alltid lett å huske hvem som er hvem når det er tre ande barn som heter Adam eller Anna, eller man som barn ikke har lært å lese enda. Mange barn synes også det er gøy å ha sitt eget bilde på navnelappene.

For å få det beste resultatet av navnelapper med bilde, kan du bruke følgende tips:

- Sørg for å velge et lyst bilde. Et lyst bilde gir det beste resultatet når du trykker navnelappene.

- Beskjær bildet så tett som mulig. Det er penest med navnelapper hvor man kan se ansiktet. Husk at lappene ikke er så store, så hvis du velger et bilde av barnet i helfigur, er det vanskelig å se ansiktet tydelig og kjenne igjen barnet.

- Du kan også laste opp et bilde av barnets kjæledyr. Det hjelper kanskje ikke andre å kjenne igjen barnets ting, men det skaper garantert glede og stor gjenkjennelighet hos barnet ditt.

Hvorfor er det lurt med telefonnummer på navnelappene?


De fleste av kundene våre skriver både navn og telefonnummer på navnelappene. Det er smart i tilfelle uhellet skulle være ute og dere f.eks. glemmer en jakke på kjøpesenteret, lekeland eller på biblioteket. Da er det enkelt for den som finner jakken å sende dere en sms eller ringe og fortelle hvor jakken er.

Noen foreldre vil gjerne ha to telefonnumre på navnelappene, men husk på at lappene kun er 30 x 13 mm, så jo mer du skriver, desto mindre blir skriften. Derfor kan det være lurt å ha bare ett nummer.

Huske: Navnelapper og tøyklistremerker skal plaseres på vaskeanvisningen i dine tekstiler for at de tåler vask.Navnelapper og tøyklistremerkr er testet ved et testbyrå etter vasketest BS EN ISO6330, og tåler minimum 30 vask ved 40 grader.

Blir tøyet med navnelapper kokevasket reduseres levetiden av navnelappene og tøyklistremerkene vesentlig. Skal tekstilene kokevaskes eller leter du etter noe navnelapper som holder hele tøyets levetid, så anbefaler vi våre strykemerker.

FAQ om navnelapper


Navnelapper - hva er best?

Velg de riktige navnelappene til din familie. Vi får ofte spørsmål om hvilke navnemerker som er best. Det er det ikke et entydig svar på. Derfor tilbyr vi forskjellige typer av merking, slik at vi kan imøtekomme akkurat DITT behov.

Vi har samlet fordeler og ulemper ved de forskjellige typene av navnelapper. Les om tøyklistremerker, strykemerker, navnebånd, påstrykbare tøymerker, stempel og merkepenn i blogginnlegget: Navnelapper - hva er best?

Hva skriver man på navnelapper?

Når du bestiller navnelapper hos Ikast Etikett, bestemmer du selv hva du vil skrive på navnelappene. Vil du ha mest mulig glede av navnelappene, anbefaler vi at du skriver:
 • Barnets fornavn.
 • Gjerne etternavn eller forbokstav. Men unngå å skrive alle mellomnavn og etternavn hvis barnet har et langt navn. Da blir teksten ofte svært liten og vanskelig å lese.
 • Telefonnummer på forelder eller annen omsorgsperson. Dette er spesielt viktig hvis barnet har eiendelene sine på steder hvor andre ikke kjenner dere, f.eks. lekeland eller buss.

 • Les blogginnlegget: Hva skriver man på navnelapper?

Hvordan fjerne navnelapper?

Det er enkelt å fjerne navnelappene igjen når du ikke lenger har behov for at de sitter festet på klær eller på barnets eiendeler. Når du ikke lenger ønsker at navnelappen skal sitte, løsner du den forsiktig med en negl og drar den av. Les blogginnlegget for flere tipps: Hvordan fjerne navnelapper?

Hvordan fjerne navnelapper fra klær?

Det er enkelt å fjerne navnelapper fra klær. Hvis du har brukt våre selvklebende navnelapper, kan du bare løsne navnelappen med fingrene og trekke den forsiktig av.

Hvis du ikke klarer det, eller hvis det sitter igjen rester av navnelappen, kan du bruke denne lille veiledningen her i blogginnlegget: Hvordan fjerne navnelapper fra klær? 
Kundeanmeldelser:
N, Oslo

Merkene fungerer supert; sitter veldig godt på og teksten slites ikke. Rask og uproblematisk levering.

Anita, Norge

Takk for hurtig levering. Gleder meg til å merke klærne, hurtig og effektivt, bare til å klistre på. Kommer tilbake med flere bestillinger senere og skal anbefale dere videre.


 
Skriv gjerne en kommentar her


Trustpilot
TrustScore 4.6 | 1304 anmeldelser

5/5 2